Saturday, 20 July 2013

puisi buatmu

sayang...

kenangan antara kita terpahat kemas dlm ingatan
dunia ini hnya ada kita berdua
tak perlukan pelakon tambahan buat kita rasa bahagia
antara kau dan aku watak utama dalam cerita kita

sayang...

hari-hariku terasa indah bila kau bersama
hari-hariku sepi bila kau jauh dariku
aku rindukan bebelanmu
aku rindukan teguranmu
aku rindukan senyumanmu
aku rindukan segala2nya tentang kau dan kita

sayang...

kurelakan segala jiwaku kau miliki
kubiarkan kau huni hatiku
tidak ada satu nama pun terukir selain dari namamu
jangan pernah risau
kerna aku takkan berpaling pada yang lain
selepas dirimu tiada seorang pun layak menghuni hatiku ini
andai kita tiada jodoh akan kubiarkan hatiku dan jiwaku mati buat slama2nya

sayang...

doaku agar kau sentiasa bahagia dan gembira
cukuplah dulu hidupmu dipenuhi kesedihan dan kecewa
berbahagialah sayang kerna setiap orang berhak untuk rase bahagia
selagi kita bersama kau sudah kuanggap tanggungjawabku
aku cube menjadi yang terbaik buat dirimu
maafkan segala kekhilafan ku andai tanpa sedar kulukai hatimu



Sunday, 13 May 2012

betul ke org kata kalau sesebuah perhubungan tu bile da terjalin agak lama ianya akn terbit rase bosan dan hambar..kekadang tu melayan kerenah pasangan atas dasar kesian dan terpakse..padahal da xsanggup lg nk melayan kerenah2 pasangan mcm memule kenal dia..banyak pasangan break off bile tnye dorang kata da bosan dgn pasangan masing2...bagaimana boley wujud kebosanan tu yer...knape xmencari jln penyelesaian supaya bosan dan kehambaran tu xwujud dlm perhubungan..

myb sbb aku xpenah rse begitu agknya jd aku xtahu nk rungkaikan perkara ini..bg aku bile kita ikhlas menyayangi dirinya smpai bebile kita xkn rase bosan..lg bertmbh syg adalah..macam mana penat n lelah pon kita still ade masa buat dia walaupun kekadang masa tu sgt terhad buat kita..ckup sejam dua berjumpa buat ilangkan windu walaupun hakikatnya sejam dua tu xckup bg kita..aku sgt bersyukur klau berjumpe hnye 5mint sekalipun sbb masa aku dan dia sgt terhad..rindu xpenah padam syg xpernah kurang..ari2 menunggu dia satu rutin buat aku...xpenah rse bosan tuk menunggu dirinya..

bahagia bile lihat dia tersyum..sakit bile lihat dia kecewa..ckupla sblom2 ni dia rse kesakitan akibat dri org yg xpenah nk hargai dirinya...aku tahu aku bukan seorg yg bgus dan sempurna buat dirinya tp aku cuba jd org yg dapat buat dia gembira n bahagia..skurang2nya bile aku da xde ade kenangan yg aku tinggalkan bersama dia..

bukan snang nk syg seseorg dlm idup aku..bile da syg aku harap sgt aku xdikecewakn..harap harapan bukan tinggal harapan..klau ditakdirkan kecewa itu milik aku..aku harus terima dgn redha walaupun memakan masa tuk bangkit kembali..myb time tu kewarasan akn hilang sekejap..dan aku xtahu camne nak truskn hidup tnpe dia..sbb dia sebahagian dri hidup aku..

syg..terima kasih beri pluang tuk sy bahagiakan diri awak...maafkan sy andai dlm membahagiakan diri awk ade kesakitan yg terselit sepanjang tempoh kita bersama..sy rse bertuah dan bersyukur sgt sbb sy diberi pluang tuk kenal awk...sy kenal erti bhagia,rindu,syg bile bersama awak...terima kasih ats segala2nya..



Sunday, 11 March 2012

sy terlalu rindukan kamu...trase lama xberjumpe..just msej n berfb..itupn ade waktu2nya coz masing2 sibuk ngan keje masing2..bile dok relax2 fikiran melayang teringtkn kamu..yups...smuanya tentang kamu..dlm kesibukan akn de msenya sy teringatkn kamu..time lunch slalunya ati meronta2 suh sy msej kamu tnye keadaan kamu..sudah mkn kah kamu??bnyk masalahkah aritu??kamu sihat x??mcm2 lgla..maafkn sy klau ade msej2 sy xkene waktu tuk sy tnye bnda2 camtu...xterniat tuk mengganggu kerna windu sy jd begini..

bile dgr suara kamu even bukan tuk bersembang saja..sy sgt gembira...boley kata gembira tu wat sy snyum sengsorang smpai ke petang...ilang kejap tension di minda..sbb itula yg sy tunggu sejak pertemuan last kita aritu...sgala2nya tentang kamu sy windu..urm..

urm...hope mlm ni sy dpt mimpikan kamu seperti mlm sblom ni..even dlm mimpi dpt bertemu sekurang2nya sy msih dpt jumpe kamu...terukkn sy...=) baikla syg...sudah 1.10am..esok perlu bekerja seperti biase...sy syg kamu...windu sesgt....

assalamualaikum...

Monday, 5 March 2012

rentetan kehidupan....

terjaga dari tido seawal pukul 2.30am..mata da xmahu tidur lg..xtau nk watpe dok layan utube lagu lama2 n wat aku teringat zaman2 skola,kolej n keje...huhuhuhu..terasa rindu tuk melalui zaman2 tu kembali but aku tahu itu smua xmungkin akan kembali,,,pling menggamit nostalgia bile smlm ptg aku ke stesen komuter sg buloh tuk amek cklat kat kwn aima...tetibe aku cm flash back smua kenangan2 lampau..urm..
bnyk btol onak duri yg aku lalui time tu...smuanya aku lalui sendiri tanpe sesapa..sbb kan tu smpai skrang klau aku nk lakukan sesuatu jarang aku gtau mak n abah...aku da terbiasa wat keputusan sendiri dlm idup...fmly xbanyak membantu kekadang tu wat aku down bile minta pendapat..urm...ntahla buruk baik fmly aku gak..mlas nk fikir bnyk aku layankn jer..bak kata my syg " layan je mlas nk fkir..."

alhamdulillah 29/02/2012 adalah satu tarikh rasmi buat aku pergi selama2nya dri BLC...sedey+gumbira+lega smuanya bercmpur aduk dlm diri aku time tu..aku akan merindui smuanya..2 tahun satu tempoh yg xbape lama tuk dikatakan aku tahu smuanya but ianya ckup mengajar aku tentang idup n lumrah idup..slamat tinggal sscsm buat slamanya..mekasih buat smua yg bnyk menolong sy sepanjang sy disana...

5/3/2012-welcome to new life...smuanya akan mengubah idup aku...pelbagai cabaran n dugaan telah terbentang luas dihadapan sana buat aku...gembira bile dpt keje len but dlm masa yg sama aku berat hati nk tinggalkan smua yg ade di bangi..off coz kamu syg...pling2 sy berat nk tinggalkan...urm..but sy tahu kamu mst xsuke kan klau sy tolak tawaran2 kerja yg jauh2 smata2 sbb awk kan...thanks syg coz always ade time susah n senang.bile sy perlukan kamu..kamu xpenah kecewakan sy,kamu mst ade time tu untuk sy...
-seharian di jln kebun mcm2 bnda sy blajar..smpaikan otak jd tepu n stuck nk trime sgala bnda yg diberi oleh ms.mahanum...kekdg trase diri cm xcerdik lak bile ade sesetgh perkara sy lembap nk buat...urm...tp xper sy still akn blaja smua tu satu persatu nnt...urm.. pasni cbaran smakin rumit n tanggungjwb sgt besar..adeh...arap smuany akn baik2 saja...
6/3/2012-start praktikal di tmn kajang indah,sg chua..berdebar2 nk laluinya but ini jln yg dipilih maka perlu laluinya smpai ke akhirnya...urm...azifa u can do it...chaiyok2...ehheheh..oyeahhh...

k.la smakin mengantuk...akhirnya dtg jua ZZZzzz sy...huhuhu..nnt sy update lg yer,,,
syg...even kita terpisah jauh tp hati kita tetap bersatu...kamu jgn risau yer..sy syg awak sgt3..always miss you...rindu sesgt...T_T jaga diri leklok....

Saturday, 11 February 2012

assalamualaikum...

alhamdulillah sgala2nya settle..duit yg ditunggu selama 5 taun pun da slamat masuk bank just tinggal cek tu release jer..myb ari slasa bru release...dri duit tu juga dpt realisasikan impian babah n mak tuk ke mekah...gembira bile lihat wajah abah n mak ceria bile plan dorang nk ke mekah menjadi..aku mule plan pelbagai perkara sepanjang mereka tiada di malaysia pasni...agak lama mereka akn tinggalkan aku n adik2 disini..nk hadapi adik2 aku yg akn ambil periksa besar taun ni..sorang UPSR n sorang lg PMR..camnela hidup tanpe babah n mak nnt...sgala tanggungjawab akn jatuh dibahu aku selepas ini...kami akan merindui babah n mak...babah n mak jgn risau yer along akan jg adik2 sepanjang babah n mak xde...pergilah menunaikan kewajipan jgn risau akan kami disini..smoga babah n mak akan dpt haji yg mabrur..insyaALLAH...amenn...

tinggal lg bape minggu saja lg sy akan tinggalkan blc wat slamanya..pasni xtau lg nasib cmne..berusaha mencari kerja..intervw sana sini..but still xde rezeki..xpela..rezeki ALLAH tu luas..klau bukan skarang insyaALLAH akan de dikemudian hari..agak tertekan tp mlas nk fikir wat sakit pale n serabut jer..biala smuanya berlaku seperti apa yg telah direncanakan oleh ALLAH..

pasni myb lg susah nk jumpe my syg..even keje bwh satu bumbung tp jarang tuk bertemu apatah lg pasni len2 bumbung xtaula nk kata ape..konfem aku akn lebh merindui dirinya..hope biala seperti org kata jauh dimata dekat dihati..lgpun aku ley call n msej dia kan,,xpun chit chat ngan dia..smoga perhubungan ini trus terjalin dgn baik..harmoni n aman...insyaALLAH amen...

okla blog mahu siap2 ikut babah n mak kuar...so syg take care tau...lurve u so much...missed u..muahhh..

Thursday, 9 February 2012

assalamualaikum..

mr.blog,
lama rsenya sy xtaip pape buat kamu..sejak emosi xbrapa stabil aritu tiada mood tuk taip2 buat kamu..mlm ni sy mule menaip kembali buat tatapan kamu..

alhamdulillah emosi kembali tenang n damai setelah segala2nya dirungkai mlm semlm...after minta penjelasan n berborak2 dgnnya sgala kekusutan kembali terlerai...akibat emosi xbetul segala kewarasan hilang mlm itu..yg terfikir di minda bia segala2nya terjwb mlm itu juga..akhirnya percaturan minda berjaya beroleh hasilnya..alhamdulillah...

ade perancangan yg cube aku aturkan tp..ntahla mungkin xmenjadi...saat ini aku perlu fhm sefahamnya apa yg sedang berlaku pd dirinya...terlalu bnyk yg dia perlu fikir bukan saja fikirkan diriku tp smua yg de sekeliling dia...biala buat masa ni berikan dia ruang seluas2nya...itu yg terbaik aku rasa...=) syg..sy akan setia menunggu..ambilla masa seberapa bnyk yg kamu mahu...=)

Saturday, 28 January 2012

assalamualaikum mr.blog..

kamu teman pling setia buat saya..sy trase sunyi ketika ini..mencari teman tuk kongsi sgala2nya apa berlaku stiap hari pd sy sgt sukar..trase diri akn menyusahkan org dgn crite2 sy nnt..walaupun kamu xberi respon skurang2nya sy msh ade tempat tuk luahkan apa yg serabut diminda..

pg jumaat yg diharapkan keberkatannya telah hilang terbang ntah ke mana akibat kecuaian sy sendiri..jika berlaku sesuatu ketika itu sy xkan dpt maafkan diri sy sendiri..trase diri sgt xberguna di awal2 pagi jumaat aritu...knape diri sy sgt cuai..sy tahu dia sgt marah pd sy..sy faham knape dia ckp bukan2 pada sy..tp..sy xkan sekejam itu pada dirinya..sy sgt sygkn dia..sy rela bertukar nyawa demi dia..rela berkorban tuk melihat dia bahagia..walaupun satu hari nnt sy sengsara...dasyatkan..tp itula hakikatnya bile sy sygkn seseorng..sy akn trus setia n jaga dia sedaya yg mungkin...

sejak pagi itu...keceriaan da xde buat aku..buat aku termenung jauh sejauh2nya..menitis sedikit airmata pd pg itu..trase diri ini mengancam keselamatan dirinya akibat kecuaian itu..aku takut tuk call n msej dia sbb aku rse aku akan mengganggu dirinya...biala segala prasaanku pendam seorg diri..air mata akan menjalankan tugasnya seperti biasa tuk meredakan segala perasaan yg xenak di minda n hati..

mr.blog,

sy sgt sedih...urm....
maafkan diri ini syg...
jaga dirimu baik2..
sy syg kamu...